De Périgord Vert

Ontdekking van de natuur en een afwisselend landschap

Bossen, heuvels, weilanden, rotswanden, rivieren, meren, en dalen. De omgeving biedt vele mogelijkheden. Wandel- en fietspaden vanaf de camping (een variant van het pad Santiago de Compostella loopt langs de camping). Bij de receptie kunt u alle informatie over de bloemen, insecten, vogels en andere dieren vinden. Het is ook mogelijk om rondvluchten boven het Dronnedal te maken.

Bezienswaardigheden

Parc Naturel, Régional Périgord-Limousin

De Périgord Vert heeft ontzettend veel cultuur en geschiedenis. In steden als Périgueux, Sarlat, Bergerac, Cognac zijn tal van musea. Het is aan u dit patrimonium te ontdekken.

  • Alaije, een botanische tuin in Brantôme
  • Truffelmuseum in Sorges
  • Molens voor fabricatie van brood en notenolie
  • Abdij in Brantôme
  • Kastelen in Bourdeilles en Hautefort
  • Préhistorische grotten in Villars en Lascaux

Boerenmarkt Brantôme

Gezellig dagje uit

Tussen 15 juli en 15 september kunt u elke dinsdagochtend in Brantôme een boerenmarkt bezoeken en elke woensdag-avond in Bourdeilles de "Saveurs Nocturnes", een markt waar u lokale gerechten kunt proefen en kopen.

KAMPEREN OP DU BAS MEYGNAUD

Kleinschalige natuurcamping met zwembad in de Dordogne, Frankrijk

ZooverSietske
"Ongedwongen sfeer, prachtig gelegen. Vele culturele en sportieve activiteiten. Schoon sanitair, zeer ruime plaatsen die je zelf mag uitzoeken! We vonden de workshops 'Djembé' en 'Samba' zeer geslaagd. Knutselateliers voor kinderen erg leuk, 1 keer per week een liveconcert."
TOP